Doar un detaliu sau o soluție de salvare? Problema scurgerilor pluviale

Terrántető

Din păcate, în mijlocul perioadelor ploioase, pătrunderile de apă sub învelitoare nu sunt neobișnuite.
Precipitațiile masive pot provoca pagube semnificative locuințelor noastre dacă nu punem accent pe o protecție adecvată structurii acoperișului. Să vedem ce soluții avem!
Oriunde ar pătrunde apa de ploaie în casă, provoacă pagube a căror reparație poate costa o sumă semnificativă și nedorită.
Pătrunderea apei, de cele mai multe ori se întâmplă din cauza deteriorării sau a dislocării țiglelor, de aceea merită să verificați în fiecare an șarpanta, mai ales după o furtună puternică. Prevenirea se realizează prin proiectarea unui sistem de scurgere a ploii care împiedică apele pluviale să se adune și să stea în dolii, cât și să ajungă sub învelitoare.

 

Dolia bună este badygardul învelitorii

Pe lângă realizarea jgheabului, este necesară și drenarea apei pluviale la îmbinările a două versante de acoperiș, aceasta fiind posibilă prin dolie. Montarea doliei, asigură eliminarea în siguranță a unor cantități semnificative de precipitații de pe versanții acoperișului.
Acest lucru nu este de neglijat, deoarece poate proteja structura acoperișului casei noastre de daune uriașe ale apei. Nu trebuie să ne temem că integrarea doliei va strica imaginea de ansamblu, deoarece elementul se poate găsi în culoarea țiglei, astfel creând o învelitoare estetică.

Esoelvezetes

Punctul de pe I: elementul lateral dolie

După realizarea îmbinării, pentru etanșare între țiglă și dolie se folosește elementul lateral dolie. Elementul lateral dolie nu permite pătrunderea precipitațiilor sau a zăpezii sub învelitoare, cu toate acestea, se realizează ventilarea. Structura sa celulară poliuretanică poate absoarbe o cantitate mică de apă dar se usucă ușor.
Așadar, proiectând un sistem de drenare adecvat pentru acoperișul dvs., vă puteți proteja locuința de multe daune supărătoare. Dar și așa nu uitați să verificați starea țiglelor după furtunile mari!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *